VACUshrink MEX 55

април 9, 2023

Групата adapa, специалист в решенията за гъвкави опаковки обяви, че след спечелването на немската награда за опаковки в категорията за устойчивост през есента на 2022 г., сега спечели наградата WorldStar 2023 в категорията „Опаковъчни материали и компоненти“ за своята рециклируема термосвиваема торбичка VACUshrink MEX 55. С тази престижна награда adapa поставя нови стандарти в сегмента на термосвиваемите опаковки с демонстративно спестяващо ресурси решение.

Рециклируемата термосвиваема торбичка VACUshrink MEX 55 с EVOH висока бариера е подходяща за прясно, преработено месо или узряло сирене. Чрез използването на триизмерно разтегнати полиолефинови структури с дебелина на филма от само 55 μm, adapa успя да покрие високите изисквания за защита на продуктите и обработваемост и да ги комбинира с по-голяма устойчивост.

Материалът съдържащ полиетиленов запечатващ слой не изисква обичайните PA слоеве или PVdC бариери и предоставя отлични механични свойства: VACUshrink MEX 55 може да се обработва със стандартни опаковъчни системи и демонстрира добра устойчивост на пробиване. Свиваемата торбичка е напълно рециклируема в съответствие с Насоките за дизайн на CEFLEX за кръгова икономика. Журито по награждаването похвали подхода на adapa в намирането на по-устойчиво решение за предимно незабелязани, но натрупващи се в големи количества отпадъци от хранителни опаковки с този продукт.

Конкурсът е едно от най-важните събития на Световната организация за опаковане (WPO) и е сред най-важните международни награди в областта на опаковките. За наградите за 2023 г. бяха получени 488 заявки от 41 страни по света. „С рециклируемата термосвиваема торбичка, adapa има за цел да продължи да напредва в кръговата икономика в индустриалното опаковане на храни, което предлага голям потенциал за висококачествени потоци за рециклиране. Наградата WorldStar Packaging Award 2023 е ценно потвърждение на нашия непрекъснат ангажимент да пестим повече ресурси“, каза Макс Волфмайер, мениджър устойчивост в adapa.

Вашият коментар