UPM Raflatac и Henkel с концепция за рециклиране

февруари 14, 2017

В партньорство с UPM Raflatac, бизнес единицата за грижи за красотата в Henkel обяви, че са намалили своите отпадъци от етикетен лайнер до нула. През 2016 г., Henkel са генерирали повече от 400 тона отпадъци от силиконизиран етикетен лайнер в своята база във Васертрюдинген, Германия. Чрез концепцията за рециклиране RafCycle на UPM Raflatac, от Henkel са могли да рециклират цялото количество, еквивалентно на 20 камиона с отпадъчен лайнер.

Концепцията RafCycle на UPM Raflatac е създадена да даде нов живот на отпадъците от самозалепващи етикети, които в противен случай се изгарят или депонират. В този специален случай, UPM събира използвания етикетен лайнер от Henkel и го рециклира в нова хартия за печат на книги и списания във фабриката за хартия на UPM в Платинг, Германия.

UPM Raflatac и Henkel, световен производител на индустриални, търговски и потребителски продукти, продължава да укрепва сътрудничеството си в подкрепа на устойчивото развитие във веригата за етикетиране. Henkel наскоро спечели сертификат за партньор на RafCycle за рециклиране на лайнер. UPM се фокусира върху това да са по-устойчиви и наскоро получи признание от Асоциацията за рециклиране на пластмаса за своите два нови свиваеми ръкавни филмови продукти за етикети.

 

Вашият коментар