TRESU представи единицата за матализирани мастилаFlexoKit

март 6, 2017

TRESU Group представи компактна флексопечатна единица за бързо прилагане на метални покрития с висок гланц върху дигитално отпечатан картон. Flexo Kit е специално проектирана за интегриране в производствените линии, които разполагат с дигитална печатна машина HP Indigo 30000 и устройство за нанасяне на пшокрития TRESU iCoat.

Flexo Kit се използва за прилагане на специални покрития, като например метални ефекти (показани на снимката) за опаковки от картон. Използвайки печатни ръкави и специални анилоксови валове, камерен doctor blade и помпа, Flexo Kit представлява отделна система за прилагане на златни, сребътни и други покрития, както и специални ефекти. Устройството е фино настроено за уникалните характеристики на движение и сушене на металните мастила, така че мастилото може да се прилага при скорости до 4600 листа на час, което се равнява на максималните скорости на принтера и устройството за покрития. Помпите и камерният doctor blade осигуряват затворено протичане на мастилото в цялата единица, което позволява силно регулиране на вискозитета и налягането и предотвратяване на образуването на пяна. Автоматичното устройство за почистване позволява смяната на мастилото да се осъществи за минути. Освен това, анилоксовите валове  на единицата разполагат удължени клетки, за да се справят със сравнително големи частици без запушване.

Flexo Kit е създадена за бързо интегриране в съществуващи iCoat единици и може да бъде включена в новите поръчки за машини.

Вашият коментар