Tetra Pak стартира опаковка във формата на куб за ефективна дистрибуция

март 12, 2019

Многонационалната компания за опаковки за храни Tetra Pak пусна на пазара Tetra Classic Aseptic 65 ml Cube – решение за опаковане на млечни продукти, сокове и течни храни.

Tetra Classic® Aseptic 65ml Cube Spreadable cheese

Опаковъчното решение е допълнение към гамата Tetra Classic Aseptic и е проектирано така, че всичките шест опаковки оформят куб.

Целта на куба е да осигури повече пространство и в крайна сметка оптимизиране на разпространението и съхранението. В сравнение с оригиналните Tetra Classic Aseptic 65 ml опаковки, новата опаковка предлага намалени разходи и въздействие върху околната среда, тъй като изисква по-малко вторични опаковки и се нуждае от приблизително 40% по-малко пространство за транспортиране на същото количество продукти. Това също така означава, че продуктът може да бъде предоставен на потребителите на достъпна цена.

Продуктовият директорът на Tetra Pak, Хемант Крашак, заяви: „Със своята голяма защита на храните, минималното използване на материали и ефективността в дистрибуцията, опаковката Tetra Classic Aseptic Cube осигурява прост отговор на нарастващата нужда от безопасни за околната среда опаковки, като същевременно спестява разходи за производителите. Много клиенти със съществуващи машини за пълнене Tetra Classic Aseptic могат лесно да преминат към тези нови опаковки с ограничени инвестиции. ”

Tetra Classic Aseptic Cube се използва в Югоизточна Азия за кокосово мляко от декември 2018 г., на пазари, където „логистичната инфраструктура е предизвикателство“.

Вашият коментар