Stora Enso ще спонсорира Световното първенство по ски през 2021

септември 12, 2019

Stora Enso отново ще бъде спонсорът на Световното първенство по ски – северни дисциплини на FIS през 2021 г. в Оберстдорф, Германия. Спонсорството се основава на опита от предишни ски първенства, за да допринесе за устойчивостта и циркулярността на мащабното спортно събитие. Компанията ще представи своите възобновяеми и рециклируеми решения в множество приложения.

По време на събитието Stora Enso ще повиши осведомеността за ползите от възобновяемите продукти и иновациите заедно с местния организационен комитет в Оберстдорф. Продуктите на Stora Enso, изработени от дървесни влакна, осигуряват благоприятна за климата и нисковъглеродна алтернатива на много продукти, произведени от изкопаеми материали. По време на Световното първенство по ски – северни дисциплини ще се предлагат различни продукти, базирани на възобновяеми суровини, като дърво за временни сгради и картон за опаковки.

Това е четвъртият път, в който Stora Enso ще спонсорира Световното първенство по ски, като преди това беше спонсор на събитието през 2019 г. в Зеефелд, Австрия и през 2017 г. в Лахти, Финландия, както и е основният спонсор във Фалун, Швеция през 2015 г. Решенията от дървесина на Stora Enso, като сгради, картонени опаковки, съдове, прибори за хранене, наградни подиуми и награди, допълнително подкрепят устойчивостта на тези събития. Stora Enso работи също за увеличаване на циркулярността на събитията чрез рециклиране.

Шампионатите по ски в югозападна Германия са отлична възможност за Stora Enso да присъства близо до основните си пазари. В компанията работят около 5 000 души в Централна Европа.

„Много сме щастливи, че спонсорираме Световното първенство по ски – северни дисциплини на FIS за четвърти път“, казва изпълнителният директор на Stora Enso Карл-Хенрик Сундстрьом. „Устойчивостта е сърцевината на нашия бизнес, тъй като работим в кръговата биоикономика. Нашите продукти заместват продукти на базата на изкопаеми горива, като пластмаси, и сме горди да допринесем за устойчиво събитие с нашите възобновяеми материали на базата на дървесина. Спонсорирането на игрите е много естествено за нас, тъй като горите, в които се провеждат повечето събития, са източник и ядро ​​на биоикономиката и нашата верига на стойността. Имаме много позитивен опит от предишните световни първенства по ски в Австрия, Финландия и Швеция.”

Вашият коментар