Stora Enso с решение за автоматизирана търговия

май 14, 2019

Stora Enso въвежда ключово решение за магазини с автоматизирано управление. Решението, New Retail от Stora Enso, обединява магазинното и онлайн пазаруването чрез използване на устойчиви RFID (радиочестотна идентификация) тагове за безжично удостоверяване и плащане.

В основата на системата стоят Интелигентните Шкафове на Stora Enso, електронни павилиони с радиочестотна идентификация, предназначени за закупуване в движение чрез смарт телефони. Пазарите на приложения за решението включват храни и напитки в градски условия, като транспортни центрове, офиси, училища и хотели.

„След успешния старт на устойчивите ECO RFID тагове, това беше естествена стъпка за навлизане на автоматизирания пазар на дребно, където нашата технология днес може да има значение”, казва Мартин Рос, старши вицепрезидент на Stora Enso Intelligent Packaging. “Въз основа на нашите изследвания и пилотните внедрявания, виждаме огромен потенциал и възможности за удобството на потребителите.”

Шкафовете се отключват от смартфон чрез всяко съвместимо приложение за плащане като WeChat и MobilePay. Всеки артикул има гаранция за автентичност и ECO RFID таг, който се открива автоматичноот смартфона. Когато вратата на шкафа се затвори, потребителят се таксува чрез приложението за извадените от вътре артикули.

В допълнение към RFID-базираната технология ECO, Stora Enso предлага и решение за търговците на дребно да следят транзакциите, наличността на продуктите и други управленски нужди. Stora Enso също така предоставя оборудване за маркиране на артикулите, които влизат в интелигентния шкаф. За облачно базираните услуги за събиране и анализиране на данни, Stora Enso си партнира с Microsoft.

Вашият коментар