Stora Enso представи нов лесно рециклируем картон за опаковане на замразени и охладени храни

май 3, 2023

Tambrite Aqua+ е нов рециклируем материал за опаковане на замразени и охладени храни, който намалява нуждата от пластмаси на основата на изкопаеми горива.

Картонът за сгъваеми кутии Tambrite осигурява водеща в индустрията якост с отлична способност за печат, работа и здравина. Aqua+ е ново дисперсионно покритие на водна основа, което използва възобновяеми материали, за да осигури необходимата защита и безопасност на храните.

„Потребителите ясно изразиха желанието си да използват повече опаковки, годни за кръгова икономика в ежедневието си. С Tambrite Aqua+ се гордеем, че предлагаме опаковъчен материал на базата на възобновяеми влакна, който е проектиран за лесно рециклиране“, казва София Халбек, мениджър бизнес развитие, Бариерни решения в Stora Enso. „Това решение доказва, че изискванията за опаковане на замразени и охладени храни, както и на по-взискателните сухи храни, могат да бъдат изпълнени с помощта на иновативна технология.“

Tambrite Aqua+ използва дисперсионно покритие, което помага да се намали употребата на пластмаса, която все повече е обект на разходи, направени от опаковчиците, като такси за разширена отговорност на производителя (EPR). Tambrite Aqua+ не съдържа флуорохимикали, устойчив е на мазнини и влага, идва с логото PAP21, което показва, че може лесно да се рециклира с нормални потоци от отпадъци от хартия и картон.

Вашият коментар