SP Group представи пауч за микровълнова фурна

март 29, 2018

Испанската компания SP Group представи предимствата на своето решение за опаковки VSteam, което значително повишава пригодността му за сегмента за удобна храна. Отделът за разработки и иновации на SP е разработил по-добри техники, за да гарантира, че освен че е замразена при ниски температури, опаковката вече може да издържи на процесите на пастьоризация и стерилизация и след това да бъде приготвена в микровълнова фурна. Разработването на VSteam ще позволи на клиентите да използват пауча в сегмента за готови ястия и сосове – пазар, който се очаква да расте ежегодно с 3,1% (2018-2021). Предварително сготвените продукти се подлагат на топлинна обработка вътре в опаковката, но обикновено паучовете не разполагат с функции за затопляне или готвене в микровълнова печка.

SP Group предлага решение на този проблем с VSteam, което включва патентован клапан, който се отваря от топлината в микровълновата фурна поради вътрешното налягане на опаковката, позволявайки на парата да излезе отвътре и храната да се сготви. Клапанът също така позволява стерилизирани, пастьоризирани или замразени опаковки да бъдат подлагани на микровълни без предварително перфориране.

Тестовете, проведени със стерилизиращия се пауч VSteam показват, че клапанът издържа на пастьоризация и стерилизация на продукта в индустриални автоклави с противоналягане при температура 121º C без риск от повреда или загуба (при контролирани условия).

SP Group цели да осигури иновативни решения за компаниите и потребителите в съответствие с потребителските навици и новия начин на живот, за да гарантира, че продуктите са по-лесни за употреба. Тази конкретна иновация е разработена в отговор на нарастващото търсене от страна на възрастните граждани, на хранителни продукти, които могат лесно и безопасно да бъдат приготвени директно в микровълновата фурна. И още, подобренията във възможността за стерилизиране на опаковката VSteam осигуряват решение, което отговаря на тенденцията за удобство на храните. “Удобството” се нарежда на трето място сред водещите иновационни движещи сили на европейския пазар за храни.

Вашият коментар