Screen е поредната компания оттегляща се от Drupa

септември 3, 2020

В изявление, публикувано на уебсайта им, японският производител заяви, че е взел решение да не участва “въз основа на разумни предпазни мерки, след като са разгледали настоящите обстоятелства на пандемията Covid-19 и нарастващите възможности за виртуални преживявания, предоставени от новите комуникационни технологии”.

Screen  добавя, че както при пазарните, така и при социалните условия, които претърпяват драстични промени, компанията смята, че „е от съществено значение да се ускори навременната комуникация с нашите клиенти и партньори“.

„Непрекъснато създаваме както възможности за виртуална, така и физическа комуникация, предназначени да осигурят възможно най-доброто изживяване“, продължава изявлението.

Известен със своите цифрови високоскоростни мастиленоструйни принтери, машини за печат на етикети и опаковки, широкоформатни промишлени машини и системи за предпечат, Screen беше подредил набор от нови технологии, които да покаже на Drupa 2020, преди да бъде отложена поради пандемията, включително PacJet FL830, мастиленоструйна печатна машина, насочена към пазара на гъвкавите опаковки, която използва мастила на водна основа.

Август бележи критична фаза за организатора на Drupa, Messe Dusseldorf, като изложителите трябваше да потвърдят изискванията си за щандовете си до края на месеца.

В началото на юли Heidelberg, който имаше голямо присъствие в новата зала 1, обяви, че се изтегля, последвани от Xerox и Bobst, които заявиха през май, че са решили участват на изложението, което засега ще се проведе от 20 до 28 април 2021 г.

Италианският специалист по пост-печатно оборудване Sitma, японският производител на печатни машини Komori и германският производител, но собственост на Обединеното кралство Manroland Sheetfed, също наскоро заявиха, че повече няма да участват.

През юли Messe Düsseldorf публикува нови насоки за това как бъдещите търговски панаири ще се провеждат по “Covid-сигурен” начин, още с първото изложение, което ще се проведе след принудителната пауза.

Вашият коментар