Rigoli с нов принтер за цифров печат на опаковки

юни 5, 2018

  Rigoli MVZ 1000 е първият рола-рола, широк, еднопасов лазерен, мастиленоструен принтер, задвижван от Memjet и предназначен за приложения с гъвкави опаковки. Това ново, евтино решение позволява на потребителите да произвеждат цветни, къси до средни тиражи персонализирани гъвкави опаковки, които са търсени на днешния пазар.

Rigoli демонстрира принтера и представи персонализирани опаковки на  изложението на IPACKIMA, което проведе от 29 май и 1 юни 2018 г. в Милано, Италия. MVZ 1000 е уникално решение, което осигурява максимална гъвкавост. С малкото заемано място, това решение за печат на опаковки може лесно да бъде поставено инлайн с довършителното оборудване.

Тъй като използва технологията за печат Memjet, принтерът е наличен с ниска входяща цена. Това означава, че потребителите могат да реализират по-бърза възвращаемост на инвестициите си въз основа на повишена производителност, по-малко инвентар и намалени разходи за бракуване. Тази комбинация от функционалност и качество прави принтера MVZ 1000 несравним с всяко друго решение на пазара.

Опаковка при поискване вече е реалност

MVZ 1000 предлага на собствениците на марки и преработвателите възможността да произвеждат променливи опаковки в голямо разнообразие от приложения, размери и материали. Опаковките могат да се произвеждат офлайн или инлайн, за да се създадат персонализирани решения.

Zsolt Tarjanyi, управляващ директор на Rigoli s.r.l, казва: “Тъй като пазарът на опаковки отговаря на нарастващото търсене на различни марки, послания, размери и форми, MVZ 1000 ги доставя. Той има скоростта, качеството на изображението, надеждността и достъпността, които потребителите изискват – и само технологията Memjet може да осигури всичко това.”

Rigoli MVZ 1000 може да поддържа ширина на материалите до 1067 мм и дължина 1000 м. Цялата рола с материала може да бъде отпечатана в едно работно задание, без да е необходимо материалът да се реже, а скоростта на подаване към опаковъчна линия може да се синхронизира чрез буферна система. Това е уникално за MVZ 1000 – никой друг Memjet принтер не може да направи това! Принтерът включва индустриален механизъм за развиване (с товарач) и пренавиване, който могат да работят с  джъмбо роли. Опциите за пренавиване са с печат отгоре или печат надолу, което подобрява ефективността. Принтерите MVZ 1000 могат да бъдат инсталирани инлайн с друго довършително оборудване, включително рязане и ламиниране, както и оборудване за опаковане и пълнене. Тази инлайн настройка спестява време и ненужни стъпки в производствения процес.

Качеството, произведено от принтерите Rigoli MVZ 1000, съперничи на качеството на офсетовия печат. Задживано от широкоформатната технология на Memjet за еднопасов печат, решението произвежда разделителна способност 1600 × 1600 dpi при скорост 9 м / мин или 1600 × 800 dpi при скорост 18 м / мин., с изключителен размер на капката от 1,2 пиколитра.

Вашият коментар