MULTIVAC разширява своята производствена база в България

март 1, 2022

В края на февруари, беше направена първата копка за разширението на производственото хале на българския обект в Божурище от д-р Кристиан Лау, изпълнителен вицепрезидент по производството в MULTIVAC, и Мийрям Сервет Мустафа, управляващ директор на MULTIVAC България Продакшън ЕООД. Сред гостите бяха д-р Антоанета Барес, изпълнителен директор на Национална компания Индустриални зони, и Георги Димов, кмет на Божурище. На площ от около 5000 кв.м, ще бъдат изградени производствени и монтажни съоръжения, както и модерни офиси. Инвестицията възлиза на около пет милиона евро, а завършването е планирано за есента на 2022 г.

Производствената база в Божурище беше пусната в експлоатация през 2018 г. В този обект се намира и търговската компания за България, със собствен шоурум и база за обучение на клиенти и персонал. В допълнение към фабриката в България, MULTIVAC разполага с дванадесет допълнителни производствени обекта в Германия, Австрия, Испания, Бразилия, Китай, Япония и САЩ, както и над 80 компании за продажби и услуги по целия свят.

„Резултатите, постигнати след откриването на съоръжението, подтикнаха решението ни да продължим да инвестираме в България“, каза Мийрям Сервет Мустафа, управляващ директор на МУЛТИВАК България Продакшън ЕООД. „Убедена съм, че това разширение ще предостави много вълнуващи нови възможности и в бъдеще ще се появят допълнителни производствени площи. Това не само ще осигури постоянно нарастващ брой работни места в района, но също така показва, че имаме изключително развитие в България.”

Вашият коментар