MULTIVAC продължава да постига растеж

май 14, 2019

Голям приоритет за Групата MULTIVAC е продължаване на експанзията на производствените мощности и капацитета за в бъдеще.

През 2018 г. бе пуснато в експлоатация ново производство в България, което се състои от завод за части за Групата, както и от съвременен логистичен център, обучителен център и административна сграда. Понастоящем във Волфертшвенден се изгражда нов център за върхови постижения за машини за рязане и автоматизация, който трябва да бъде завършен през 2020 г. На повече от 17 000 кв. м. площ ще се създадат 180 висококачествени офисни работни места както и конферентни и функционални зали, които могат да се използват много гъвкаво.

В новия завод в Брюкмюл администрацията и производството на дъщерната компания на MULTIVAC – TVI – ще бъдaт концентрирани на около 9000 кв. м. Понастоящем се изгражда нов център за върхови постижения за машини за порциониране на месо, който също трябва да бъде пуснат в експлоатация през 2020 г. Акцент ще бъде приложният център, проектиран съгласно изискванията на клиентите. В момента MULTIVAC планира да произвежда опаковъчни машини и периферни компоненти в Тайканг (Китай). В допълнение към производството, в завода ще има и отдели за разработване и проектиране. Стартът на производството е планиран за края на 2019 г.

Не на последно място на изложението IFFA, трейсийлърът TX 710 получи известната „Награда за технология на месото 2019” в категори-ята технология за опаковане.

Цялостни решения за нарязване и опаковане на месо и колбаси

Във Франкфурт се презентират и три опаковъчни линии, като във всяка от тях е интегрирана машина за рязане или порциониране. В допълнение към ефикасното свързване на слайсера или порциониращата машина с опаковъчната машина, които се намират надолу по веригата, особено внимание трябва да се обърне на гаранцията, че нарязаните или порционирани продукти се прехвърлят внимателно и точно във формованите кухини на опаковката.

MULTIVAC предлага различни новаторски решения за тази цел, като например хоризонтален зареждащ модул MULTIVAC или различни роботизирани решения за придвижване или ориентиране, които гарантират, че нарязаните или порционирани продукти се зареждат внимателно и хигиенично в кухините на опаковката.

MULTIVAC е един от основателите на съюза Open Industry 4.0

(Отворена индустрия 4.0)

Като част от стратегията си за цифровизация и съвместно с други европейски компании от секторите на машиностроенето, софтуера и индустриалната автоматизация, MULTIVAC сключи подробно споразумение за сътрудничество, което да ускори формирането на съюза Отворена индустрия 4.0. „Членовете й възнамеряват да създадат стандартизирана и отворена екосистема за работа на високо автоматизирани фабрики, оборудване и логистични центрове. Целта е да се преодолеят изолираните собствени приложения и да се гарантира, че до 80% от машините в една интелигентна фабрика говорят на един и същи език ”, обясни Гидо Шпикс, главен технически директор.

На базата на съществуващите стандарти като I / O Link, OPC UA и RAMI, компаниите планират да въведат така наречената мрежа Open Industry 4.0 Framework.

Вашият коментар