Mondi спечели наградата WorldStar 2017 за своите опаковки IceBox и Queen

януари 9, 2017

Mondi, международен производител на опаковки и хартия, получи световно признание за своите две решения за опаковки на конкурса WorldStar. Печелившите дизайни са от двете предприятия на Mondi в Grünburg в Австрия за опаковката IceBox и Tire Kutsan в Турция за дисплея Queen.

IceBox, печелившият дизайн в категорията за храни от Mondi Grünburg, е обещаваща концепция за транспортиране на чувствителни към температура или охладени храни и напитки. Чрез запазването на своя 100% рециклируем характер, опаковката има специална повърхностна обработка на хартията – бариерното решение Paratherm на Mondi – което повишава ефективността на опаковката от вълнообразен картон за употреба при условия на охлаждане и замразяване. В резултат на това, тя поддържа охлаждащия ефект на леда или натрошения и предлага на крайните потребители възможност да се насладят на студена напитка или закуска в движение.

Дисплеят Queen, в категорията за точката на продажба, проектиран от Mondi Tire Kutsan, е иновативна и екологосъобразна концепция в сектора на цветя. Дисплеят Queen предотвратява повреждането на нежни цветя по време на транспортиране и също така е привлекателно решение на мястото на продажба. Така, опаковката от вълнобразен картон изпълнява две различни функции. В допълнение към елиминирането на цветните отпадъци по време на превоза, опаковката използва 51% по-малко материал, в сравнение със стандартните опции.

Наградите WorldStar са изключителен международен конкурс за опаковки, който се провежда ежегодно от Световната Организация за Опаковки и неговата цел е да се признават опаковъчни решения с фокус върху дизайна, технологията и функционалността. Тази година за наградата WorldStar 2017 участват над 291 проекти за опаковки, от 35 страни. Победителите ще бъдат наградени на церемония и гала вечеря на 4 май 2017 в Дюселдорф, като част от изложбата Interpack 2017.

 

 

Вашият коментар