Leonhard Kurz: Скрита характеристика за автентичност, прилагана чрез термотрансферен печат

май 8, 2019

Те изглеждат напълно незабележими: баркодове, отпечатани с термотрансферен печат (TTR) в обичайното черно, върху машинни, автомобилни и резервни части, химикали и строителни материали, отпечатани платки и фармацевтични опаковки. Но тези баркодове могат да имат тайни вътрешни работи. Сега те могат да бъдат снабдени със скрити, машинно четими функции за автентичност. Чрез сканирането на тези кодове със специален четец, автентичността на етикетирания продукт може да бъде проверена недвусмислено.

TTR Unique Verospec е името на термотрансферните ленти с интегрирана, невидима защита срещу фалшификати, разработена от производителя на покрития Leonhard Kurz (Германия). “Търсихме безкомпромисно решение, което може да бъде интегрирано с ниски разходи в съществуващите процеси на производство и етикетиране и е подходящо за широк кръг от индустрии”, обяснява Бернхард Шмит, продуктов мениджър термотрансферни решения. “TTR Unique Verospec предоставя не само сигурно, но и лесно средство за разкриване на фалшиви продукти. Никой друг освен нашия клиент не знае, че етикетът е допълнителна защита за оригиналите.”

TTR Unique Verospec съдържа специални покрития, комбинирани по персонализиран начин и следователно е несъмнено като пръстов отпечатък. Тези уникални характеристики се съхраняват в софтуера за анализ на четеца, а автентичността на продукта се потвърждава само ако се получи точно съвпадение. Автентичността на стоките може да бъде проверена на всяка станция във веригата за доставки чрез вземане на проби от тях. В зависимост от поръчката на клиентите, различни варианти на TTR Unique Verospec могат да се използват за различни производствени единици или варианти на продукти.

Надеждните продукти за защита срещу фалшифициране изискват сертификат за сигурност. Kurz, като опитен производител на оптични защитни елементи, също може да удостовери сигурността на TTR Unique Verospec. Компанията може да гарантира, че персонализираната цветна лента TTR Unique Verospec е произведена в обезопасено съоръжение и директно и единствено се доставя до желаното място.

Вашият коментар