Konica Minolta се присъедини към неучастващите на Drupa

октомври 8, 2020

Konica Minolta се превърна в последния мащабен изложител, който се оттегли от Drupa 2021, заявявайки, че изложението Drupa или друго търговско изложение в момента няма смисъл по време на настоящата световна несигурност.

Японският производител се присъединява към удължаващ списък на анулиранията. Това беше последният от „големите три“ изложители на дигитален печат, които първоначално трябваше да учатват в зала 8b, със съседи Xerox и Fujifilm, които също са извън шоуто.

Новината идва след анулиране от Ricoh, Canon, EFI и може би най-критичното за измъченото изложение, HP, който трябваше да бъде най-големият изложител. Konica Minolta казва, че вече е започнала да провежда съобразени дигитални или хибридни физически / дигитални събития със своите целеви групи и ще „следва тези нови правила за ангажиране“ по-нататък.

Konica Minolta вече пусна виртуален шоурум, а в Центъра за компетентност на Konica Minolta Inkjet в Братислава, Словакия, компанията предлага виртуални демонстрации на живо, където хората могат да изпитат продукти с двупосочна настройка на камерата и да взаимодействат с експерти на Konica Minolta. Компанията допълнително разглежда възможностите за поръчкови местни събития, които биха позволили на клиентите да видят продукти и технологии, като същевременно останат в собствената си държава и по този начин избягват международните ограничения за пътуване.

С Fujifilm, Screen, Xerox и Kodak, които също се оттеглиха от събитието през 2021 г., се очаква да участват много малко производители на дигитални печатни машини, обслужващи масовия търговски печат. В онлайн събитие с въпроси и отговори в средата на септември Бени Ланда изрази силна подкрепа за drupa и каза, че едноименната му компания планира да присъства, но добави предупреждение относно „общественото здраве“.

Вашият коментар