Komori придоби MBO Group

февруари 12, 2020

Komori са сключили сделка, с която придобиват немската компания за довършителни процеси MBO Group.

MBO Group, основана през 1965 г. за производство на сгъвачни машини, има два завода в Германия и звено за производство в Португалия. Освен това оперира местни филиали в САЩ, Франция и Китай. Настоящото портфолио на компанията включва сгъвачни машини за търговски печат и инлайн обработка, използвайки комбинация от машини за сгъване на хартия и системи за цифрово печат. Освен това, дъщерното дружество, Herzog+Heymann, може да се похвали с машини, проектирани да изпълняват сложни сгъвачни процеси, които работят с тънка хартия и изискват специализирана технология.

Komori вярват, че придобиването на тези операции ще им помогне да проникнат в пост-печатното търговско пространство. Те също така искат да развият нови възможности чрез комбинация от технологиите на MBO Group и бизнеса с дигитален печат на Komori, офсетови печатни машини и други ключови продукти. Въпреки че основният акцент на Komori е офсетовия печат, средносрочният план за управление на групата е да засили бизнеса си в дигиталните печатни системи и да осигури и разшири текущите приходи от такава технология.

„Komori смята, че и двете компании могат да се допълват“, казва компанията в изявление, с което обяви сделката. „Движейки се напред, Komori ще се стреми да обедини технологиите и мрежите, притежавани от двете компании в областта на маркетинга на довършителното оборудване. По този начин Komori ефективно ще продължи със своите инициативи, насочени към трансформиране на бизнес структурата си.”

Вашият коментар