Koenig & Bauer представя Rapida 76 – висококачествен печат в B2 формат

октомври 19, 2020

Koenig & Bauer представи на пазара новата генерация листови офсетови печатни машини Rapida 76. Печатната машина във формат B2 (стандартен формат на листа 530 x 750 mm; специален формат 605 x 750 mm) впечатлява с изключителна степен на автоматизация, компактен дизайн и върхова скорост на печат до 18 000 листа/час. С изцяло нов, естетичен и отличен с награди дизайн, машината се откроява визуално от своите предшественици.

Разнообразие от възможни конфигурации и довършителни процеси

За да отговори на разнообразните изисквания от страна на Клиентите, в конфигурацията на Rapida 76 могат да се комбинират до 11 бр. печатни и довършителни секции съгласно конкретните индивидуални производствени нужди. Възможно е повдигане на машината с цел по-висок стапел при работа с картон или различни варианти на удължено извеждане с цел по-голямо разнообразие при нанасяне на лак. Благодарение на широката гама от контролно-измервателна техника и опционално оборудване за инлайн контрол на листа, Rapida 76 е отлично оборудвана за печат на разнообразие от продукти, вкл. дори и ценни книжа.

Произведено от Koenig & Bauer

Както всички нови печатни машини от серията Rapida, при Rapida 76 също е налична функцията индивидуално включване и изключване на отделните печатни секции (които не са необходими за определена поръчка) от пулта за управление ErgoTronic.

Системата CleanTronic Synchro осигурява паралелно миене на гумените платна и натисковите цилиндри – а опционално и мастилните валове – по време на смяната на формите.Това значително съкращава времето за подготовка и осигурява повече време за реално производство.

Широка гама от контролно-измервателна техника

Спцифичните функции на контролно-измервателната техника допринасят за по-бърза подготовка, намаляване на макулатурата, както и за постоянен и устойчив висококачествен печат. Rapida 76 може да бъде конфигурирана със системи за измерване и контрол на пасера, контрол на цвета, както и инспекция на отпечатаните листове и сравняване на същите с PDF файл. Всички инлайн системи работят с една обща камера, което намалява необходимата поддръжка и улеснява експлоатацията.

Дигитални услуги с избор на само един бутон

Многообразие от дигитални услуги към Rapida 76 помага за намаляване на непланираните престои, улеснява удобствотоо при поддръжка на машината и позволява анонимни сравнения на важни производствени параметри с тези при други печатни машини с идентична конфигурация. Гамата от опционални функционалности варира от PressCall система за оптимизирана комуникация с техниците от дистанционната поддръжка и VisualPressSupport с цел по-добро описание на причината за обаждането към дистанционната поддръжка чрез снимки (с разнообразие от функции за коментар), текстове, видеа и аудиовръзка до Доклади за производителност (Performance Reports) и Доклади за инспекция на машината (Press Inspection Reports).

Koenig & Bauer е най-старият производител на печатни машини в света с най-широка продуктова гама в сектора. Повече от 200 години компанията помага на печатарите с иновативни технологии, индивидуално разработени процеси и широк спектър от услуги.

 

 

Oфициален представител на Koenig & Bauer Sheetfed AG & Co. KG България: Доминов-Консуматив ЕООД

Вашият коментар