Koenig & Bauer изгражда нов демо център във Вюрцбург

март 16, 2017

Девет месеца преди официалната церемония за отбелязване на 200-годишнината на Koenig & Bauer AG (KBA) през септември 2017 г., в завода на дружеството във Вюрцбург бяха положени основите на нов демо център за цифрови и флексографски печатни машини. На 14 март председателят на KBA Claus –Bolza Schünemann и Christoph Müller, изпълнителен директор на дъщерните дружества KBA-Digital & Web Solutions AG & Co. KG и KBA-Flexotecnica S.p.A., които ще наемат демо центъра от холдинга, положиха основния камък на новата сграда.

С използваема площ от около 2100 m² и инвестиции, които възлизат на 6 милиона евро (включително техническата инфраструктура; без демо машините), проектът на сградата е с амбициозен мащаб. Това е най-новата серия от нови сгради в района на предприятието във Вюрцбург, след сградата на новия логистичен център открита през 2001 г., двете нови производствени халета от 2003 г. и 2008 г. и новата леярна действаща от 2012.

В присъствието на кмета на Вюрцбург, членове на борда на групата, архитектът, изпълнители и други гости, при откриването Bolza-Schünemann обърна внимание на свиването на медийно-фокусираните пазари за печат и успешното пренасочване на KBA към секторите с растеж, като опаковки, цифров и индустриален функционален печат. 70% от приходите от продажби на машини на групата са генерирани от бума в сектора на опаковките. Централата на групата във Вюрцбург е избрана за място на новия демо център с цел осигуряване на подходящи, удобно разположени презентационни съоръжения и с лесен достъп до международното летище във Франкфурт за клиентите от разширяващите се пазари.

Вашият коментар