IBM разработва платформа за данни за глобално проследяване на пластмасовите отпадъци

януари 5, 2021

Технологичната и консултантска компания IBM се присъедини към Alliance to End Plastic Waste като поддържащ член. Организацията с нестопанска цел има за цел да се справи с глобалното предизвикателство за отпадъците, като си сътрудничи с общност от членове от цялата верига за производство на пластмаси.

В рамките на това сътрудничество IBM ще разработи нова платформа за данни, наречена Plastic Recovery Insight and Steering Model (PRISM). Хоствана на IBM Cloud, новата платформа ще помогне за проследяването на глобалните пластмасови отпадъци.

PRISM ще позволи на всички заинтересовани страни да си сътрудничат и да се справят с предизвикателството на пластмасовите отпадъци.

Събраните данни ще включват потребление и събиране на пластмаса, генериране на пластмасови отпадъци, решения за управление и рециклиране на отпадъци и др.

Управляващият директор на енергийните ресурси и производството в IBM, Manish Chawla, каза: „Използвайки силата на облака и изкуствения интелект, ние можем да обединим ценни и разнородни данни в защитена и гъвкава среда, където всеки, от членовете на Алианса до правителствата и регулаторните органи, могат си сътрудничат за справяне с това глобално предизвикателство.”

Вашият коментар