Hubergroup стартира ново кислородно бариерно покритие за гъвкави опаковки

април 27, 2022

Д-р Ралф Бюшер, старши експерт по проекти за гъвкави опаковки в Hubergroup, обяснява: „Конвенционалните гъвкави опаковки за храни често се състоят от няколко слоя ламиниран филм с различно химическо естество. Всеки изпълнява специфична функция – една от които е защита срещу кислород. Но, опаковки, които се състоят от няколко пластмаси, не могат да бъдат рециклирани изобщо или само с големи усилия.”

Новото кислородно бариерно покритие HYDRO-LAC GA на Hubergroup може да се нанесе с филмов ламинат, изработен от същия полимер, обикновено полипропилен (PP) или полиетилен (PE), като самата опаковка. Това позволява гъвкавата опаковка да бъде като цяло мономатериална и по този начин предлага по-рециклируемо решение.

В допълнение, скоростта на пропускане на кислород на бариерното покритие е по-малко от 10 кубически сантиметра кислород на квадратен метър, което може да бъде постигнато при промишлени условия при използване на PP. Това означава, че кислородната бариера на Hubergroup може да се използва за чувствителни към кислород храни като мюсли или ядки.

Д-р Луц Фришман, продуктов директор гъвкави опаковки в Hubergroup, добавя: „Чрез иновативни решения като нашето ново бариерно покритие, можем да допринесем за кръгова икономика заедно с нашите клиенти.“

Миналата година Hubergroup Print Solutions пусна на пазара бариерно покритие което предпазва опаковките от вода, като използва ревизирана формула на свързващ агент, който очевидно елиминира необходимостта от ламиниране на PE филм като водна бариера.

Вашият коментар