Heidelberg назначава нов финансов директор, поради спад в акциите

август 20, 2019

Heidelberg намери нов финансов директор извън индустрията, като Маркус Васенберг ще се присъедини към производителя на печатни машини, напускайки Rolls-Royce следващия месец.

В момента Васенберг е главен изпълнителен директор в Rolls-Royce Power Systems в Южна Германия, където е на поста повече от четири години. Преди това, той е работил пет години за компанията производител на вятърни турбини Senvion. Има близо 25-годишен опит в областта на финансите и одита.

Той официално ще поеме поста от дългогодишния директор Дирк Калибе на 1 септември. Ще има преходен период с Калибе, който обяви през май, че ще се оттегли в края на септември.

Васенберг се присъединява към най-големия световен производител на печатни машини в труден момент за компанията. Heidelberg понижи прогнозите си за печалба за цялата година миналия месец, въпреки че впоследствие групата отчете по-добър старт на търговията през второто тримесечие.

Цената на акциите на Heidelberg падна до най-новото най-ниско ниво от 0.85 евро миналата седмица.

Д-р Зигфрид Яшински, председател на надзорния съвет в Heidelberg, каза, че групата е доволна, че е осигурила услугите на Васенберг, който ще внесе много подходящи ноу-хау в тази си роля.

„С опита си в машиностроителната индустрия той ще приведе в съответствие бъдещата финансова рамка на Heidelberg с изискванията за дигитална трансформация и по-нататъшно стабилизиране на баланса“, каза Яшински. “Освен това, той успешно изпълнява проекти за повишаване на ефективността, което го прави много подходящ нов финансов директор за Heidelberg.”

Весенберг вероятно ще се премести, тъй като щабът на Heidelberg е на около 300 км от операциите Rolls-Royce Power Systems.

Вашият коментар