Future Factory 2021 на живо: събитието ще се проведе на 15 и 16 септември

юли 1, 2021

 Когато провеждането на днешните събития е предизвикателство, Acimga (Асоциация на италианските производители на машини за печатната, преработвателната и хартиената индустрии) все пак е готова да отговори на него и да се развива. След Указа от 22 април, позволяващ конференции и събития на живо, влизащо в сила от 1 юли, Асоциацията реши да премести датата на събитието Future Factory, първоначално планирано за 10 – 11 юни.

Acimga обяви официалните дати на Future Factory: събитието ще се проведе на 15 и 16 септември на живо в Театъра в Милано, като физическо мрежово събитие и срещи, съчетано с възможност за проследяване на събитието в стрийминг предаване.

И не само това. В съответствие с комуникационната промяна, на която станахме свидетели, и това е в основата на концепцията на Future Factory, отлагането на изданието за септември 2021 г., цели разширяване на аудиторията, както и преместване на целта от веригата за доставки, която беше историческа за събитието, към много по-широка общност. С все повече потребители, които искат индустриите и предприятията да бъдат социално и екологично отговорни, вече е изключително важно да се развие комуникация, основана на създаването на конкретни и осезаеми действия, като се започне със споделените основни ценности.

Това са действия, които задължително трябва да общуват с всички участници в комуникационната верига и които за Acimga се превръщат в ангажиране на маркетинговия и комуникационен свят както на национално, така и на европейско и световно ниво. Благодарение на партньорите и спонсорите на събитието, Future Factory 2021 се превръща също във възможност да представи широкообхватна визия, способна да приведе в съответствие комуникацията и стратегиите, прехвърляйки основното внимание от веригата на доставки към цялата общност, която гравитира около нея.

Богатата програма, представена на 14 април, остава непроменена. Наред с водещия на Матео Бордоне, на Future Factory ще могат да се видят Алек Рос, уважаван гост-професор в Бизнес училището в Болоня и старши съветник по иновации на държавния секретар по време на администрацията на Обама, който ще анализира променящата се динамика в социално-икономически контекст; Ивана Паис, доцент по икономическа социология в Università Cattolica del Sacro Cuore, заедно с Дейвид Старк, и професора по социология в Колумбийския университет Артър Леман, който ще навлезе дълбоко в моделите на икономическата платформа; Паола Мариани, доцент по международно право в Университета Бокони в Милано, която ще разгледа икономическите проблеми в тясна връзка с международното право; Бертран Бадре, главен изпълнителен директор и основател на Blue like Orange Sustainable Capital, който ще информира за бъдещето на бизнес организацията. И накрая, други участници ще представят нови виждания за индустрията, разглеждайки бъдещите насоки за следващите години.

Future Factory се организира от Acimga (Асоциация на италианските производители на машини за печатната, преработвателната и хартиената индустрии) с подкрепата на ITA – Италианската търговска агенция, държавна агенция, която подкрепя развитието на бизнеса на италианските компании в чужбина и насърчава привличането на чуждестранни инвестиции в Италия. Future Factory е нова възможност за диалог за целия сектор и е основното събитие в пътната карта към изложението Print4All, насрочено за 3-6 май 2022 г.

Acimga е асоциацията в Confindustria, която представлява всички печатни технологии, опаковки и преработвателни дейности, обединяваща 82 компании в индустриален сектор с оборот на стойност около 3 милиарда евро, 60% от които от износ. Италия е в топ 3 на производителите на тези машини в световен мащаб (заедно с Германия и Китай), като силните й страни са механичните технологии, съчетани с най-съвременните електронни иновации.

Вашият коментар