Fedrigoni отваря Арена-та

октомври 28, 2019

Fedrigoni Group разкри повече информация за Арена, новата гама от бели и слонова кост хартии и картони без покритие, обявени за първи път през септември. Гамата се предлага в тегла от 70 до 580 г/м2 и е проектирана както за печат, така и за опаковки и включва селекция, оптимизирана за HP Indigo печатни машини. Хартиите се предлагат също в три различни варианта (гладка, груба и обемна) и четири нюанса (слонова кост, естествен, бял и екстра бял).

„Това е като “швейцарско ножче” за бяла хартия“, каза Киара Медиоли, маркетинг директор на Fedrigoni. „Защото улеснява живота на нашите клиенти. Арената е място, където можете да играете футбол, но и да провеждате рок концерти или оперни спектакли. Тя е демократична, независимо от посланието, което винаги е адекватно. Ако някога сте имали впечатлението, че картонът на Fedrigoni е по-подходящ за корици, специални секции, цветни листове, помислете отново.”

Устойчивостта е била от ключово значение по време на етапа на проектиране, а хомогенността на гамата Арена означава, че по време на производствения процес се произвеждат по-малко отпадъци, както и се използва по-малко вода. Arena Natural е също без никакви оптични избелители. Fedrigoni признават, че макропорестата повърхност на хартията изисква използването на мастила с окислително сушене, а също така твърдят, че нарастването на точката и контрастът на печата са „най-доброто, което може да се получи от непокрити хартии.“ Гамата се произвежда в три различни италиански фабрики за хартия, всички притежавани и управлявани от Fedrigoni.

Вашият коментар