Canon представи UVgel Wallpaper Factory

май 19, 2020

Canon стартира своя UVgel Wallpaper Factory, модулна система за печат и рязане, базирана на техния ролен принтер Colorado, както и оборудване за обработка и рязане на хартия от Fotoba.

Създадено за висока производителност, високо качество и за „работа през целия ден“, Canon описва решението като „идеално за автоматизирано производство на персонализирани тапети.“

UVgel Wallpaper Factory се предлага като цялостно решение от край до край за нови клиенти и като ъпгрейд за съществуващите потребители на Colorado.

Състои се от моторизирано захранване Fotoba Jumbo Roll, което е свързано към предната част на ролния принтер Colorado. Принтерът също е свързан с Fotoba Cutter XLD 170WP и Rewinder REW 162, за да реже автоматично гъвкави материали по потребителски размери и дължини.

Решението може също така да бъде интегрирано в съществуващите работни потоци благодарение на отворената структура на интерфейса на Colorado, като дава възможност за избор на входно и изходно оборудване от различни доставчици.

„Нашите клиенти многократно ни казват, че UVgel технологията ни им позволява да проучат нови възможности за растеж на пазара за вътрешна украса“, казва Дирк Браунс, вицепрезидент, широкоформатен печат в Canon Production Printing (преди Canon Océ). „Ето защо, разработихме UVgel Wallpaper Factory в партньорство с Fotoba. Високо автоматизираното решение за работния процес позволява на нашите клиенти да отпечатват много бързо изключително качествени тапети, като им помага да разширят предлагането си на този пазар. От отзивите на клиентите до днешна дата, сме уверени, че това е новият играч за цифрово производство на тапети в голям обем.”

Вашият коментар