Bobst Group продължава дигиталното си пътешествие

декември 18, 2020

Bobst Group и SEI Laser ще обединят усилията си, за да ускорят разработването на решения за цифрово лазерно рязане за етикетите и за опаковъчната индустрия. Синергиите между двете компании ще дадат възможност за разработване на нови решения и подходи, отговарящи на нуждите на клиентите.

Новото сътрудничество ще разработи и комерсиализира в световен мащаб решения за цифрово лазерно рязане на етикети, гъвкави опаковки и гладък и вълнообразен картон.

След като бъдат получени всички необходими одобрения, Bobst Group ще предостави повече информация, продължавайки да оформя бъдещето на света на опаковките.

BOBST обяви също придобиването на останалите 49,9% от Mouvent AG, за да засили разработването на своето печатно портфолио.

BOBST придоби 50,1% от RADEX през юни 2017 г., за да разработи Mouvent AG, стартираща компания, фокусирана върху цифровия мастиленоструен печат. Целта беше да се проучат и доставят следващите иновации за трансформиране на производството на опаковки. Работата, извършена през последните три години, беше много ползотворна и положителна.
Иновативната клъстерна технология на Mouvent е внедрена в печатните машини Mouvent LB-701, LB-702 и BOBST MASTER DM5. Въпреки ситуацията с Covid-19, през 2020, в Европа и САЩ са продадени над 20 машини. Цифровото портфолио на BOBST отваря нови хоризонти за преработвателите на етикети, съчетавайки висококачествен печат, висока производителност и правилни икономии. То отговаря на нарастващото търсене на къси тиражи, по-бързо пускане на пазара, версии и сезонни продукти.

С това придобиване, BOBST са готови да засилят още повече своето лидерство в печата и преработването. Скоро ще бъдат обявени нови цифрови мастиленоструйни платформи и нови мастила на водна основа, отговарящи на изискванията за устойчивост и оформящи бъдещето на света на опаковките

Вашият коментар