BOBST пуска на пазара нова версия на EXPERTFOLD 50 l 80 l 110

януари 20, 2023

Водещият световен производител на технологии за печат и опаковки, BOBST представи най-новата версия на своята водеща сгъвачно-лепачна машина за пазара за гладък картон, EXPERTFOLD 50 l 80 l 110. Новата еволюция на машината, една от най-популярните в линията BOBST, е предназначена да помогне на печатниците и преработвателите на опаковки да постигнат повече в днешния бърз и ресурсоемък пазар.

Новото поколение EXPERTFOLD е оборудвано с множество нови функции за тази модулна и изключително гъвкава сгъвачно-лепачна машина, която предоставя впечатляващ брой стилове на кутии със скорост до 450 м в минута. Наистина, от ACCUBRAILLE до ACCUCHECK, SPEEDWAVE и GYROBOX: тази машина може да бъде адаптирана към най-сложните нужди. Тя също така предлага възможност за добавяне на съответстващи периферни устройства, позволяващи на преработвателите да създадат цялостна, високопроизводителна линия за сгъване и лепене.

В стремежа си да подобрява непрекъснато оборудването си, BOBST едва наскоро представи A3 версията на EXPERTFOLD, която позволява намаляване на времето за смяна на опаковки с различни видове дъна към кутии с 4 и 6 ъгъла с до 80%. Целта на новата версия беше да подобри това универсално устройство, да увеличи производителността и да се приближи към визията на BOBST за напълно дигитализиран и свързан процес на преработване с максимална автоматизация и устойчивост.

С нови дизайни и адаптации, ергономичността на EXPERTFOLD е подобрена и размерът на машината е намален. Интелигентно проектираните защитни врати позволяват лесен достъп до 4&6-ъгловият модул. По-тесният дизайн осигурява максимална безопасност и освобождава място в задната част на машината. Дръжките на горните конвейери са преработени, добавяйки допълнителна прецизност и стабилност към позиционирането на оборудването. Освен това машината вече разполага с пневматични захранващи рампи, което намалява натоварването на операторите и съкращава времето за настройка на машината с 20%. Тези и много други промени правят този EXPERTFOLD най-модерната и завършена версия досега.

Интегрирането на системата за управление на машината BOBST SPHERE следва същата логика. Подобно на текущата платформа, тя предлага възможност за извикване на повторни задания, управление на функциите на машината и предоставя достъп до пакета BOBST Connect Essential, който беше пуснат миналата година. Това дигитално решение от край до край вече позволява на компаниите да стимулират продуктивността чрез достъп до точни данни за ефективността, индикатори за напредък и отчет. Той също така осигурява отдалечена помощ с висок приоритет. Също така, SPHERE е проектиран да включва цял набор от други функции, които ще бъдат част от платформата BOBST Connect, позволявайки ефективен поток от данни между физическо оборудване и цифрови решения за бърза, прозрачна комуникация по цялата верига, оптимизирайки целия производствен процес.

Вашият коментар