Bobst представи технологията UV Track за отпечатани опаковки за храни на Labelexpo Americas 2016

декември 20, 2016

На Labelexpo Americas 2016, Bobst показа гъвкави опаковки, отпечатани с “най-безопасната печатна машина за опаковки за храни”, UV флексопечатна машина M6, която работеше на техния щанд.

За да стане “най-безопасната печатна машина”, както се твърдеше от производителя по време на представяне на технологията на Labelexpo Americas 2016, M6 използва мастила с ниски миграция от Flint Group заедно с два сензора, които следят нивото на UV в машината, както за конвенционалната UV, така и за UV LED технология. Наречена UV Track, тази система тества и проследява безопасността на втвърдяване на мастилото директно върху материала по време на, а не след печата, като безопасността на мастилото за всеки отпечатан метър се сертифицира мигновено и онлайн по време на печата. Сертификатът за безопасност на мастилото за цялата рола е на разположение веднага.

M6 разполага допълнително също с Digital Flexo технология, разработена от партньорите от Revo, която наред с другите ползи, позволява бърза смяна на заданията чрез автоматизиране на ключови елементи на настройките на машината и разширена цветова гама, която възпроизвежда 90-95 процента от Pantone цветовете, посредством 7 печатни секции. Bobst представи и своята ролна технология за преработване на картон чрез видеостена на своя щанд, както и други продукти от своето портфолио за печат и конвертиране чрез интерактивно сензорно табло.

 

Вашият коментар