Amcor прави стратегическа инвестиция в ePac Flexible Packaging

септември 26, 2022

Мултинационалната компания за опаковки Amcor направи стратегическа инвестиция за приблизително 45 милиона долари в базираната в САЩ фирма за опаковки ePac Flexible Packaging. Инвестицията идва, след като Amcor обяви инвестиция от около 10 до 15 милиона през април миналата година.

Предишната инвестиция на компанията включваше миноритарен дял в ePac Holdings и финансиране за един или повече франчайз завода на ePac.

Последната инвестиция на Amcor ще увеличи миноритарния им дял в ePac Holdings.

ePac е компания за гъвкави опаковки, която предлага технологии за дигитален печат, предназначени да отговорят на нуждите от къси тиражи в индустрията за потребителски стоки. Компанията управлява 25 обекта по целия свят и е отбелязала годишен ръст на приходите си с над 600% през последните три години.

Инвестицията ще допълни настоящите цифрови дейности на Amcor и е в съответствие с убеждението на компанията, че опаковането ще продължи да става все по-персонализирано, свързано и устойчиво.

Миналия месец компанията придоби завод за гъвкави опаковки в Чехия, чрез който възнамерява да обслужва различни индустрии.

Вашият коментар