Amcor открива Европейски иновационен център за материалознание и дизайн на опаковки

юни 17, 2024

Amcor разширява центровете си за иновации в опаковките по целия свят. В допълнение към съществуващите центрове в САЩ, Южна Америка и Азиатско-Тихоокеанския регион, компанията вече откри своя Amcor Innovation Center Europe (AICE) в Гент, Белгия.

AICE ще въведе нови технологии за материали, насочени към устойчивост, като същевременно се фокусира върху дизайни, които увеличават лекотата на използване от потребителите. В своя Иновационен център Европа, Amcor подкрепя марките от концепцията до рафта, използвайки своя подход „Catalyst“.

Методологията за съвместно разработване се надява да създаде решения за опаковане, които вземат предвид пазара на марката, нуждите на потребителите, изискванията за устойчивост и рециклируемост и съществуващите производствени линии на клиентите.

За да подпомогне този процес, AICE улеснява редица дейности. Това включва The Material Science Center, който създава опаковъчни материали, предназначени да намалят въглеродния отпечатък на опаковките; например, чрез въвеждане на готови за рециклиране мономатериални решения, които могат да съответстват на производителността на обикновените смесени материални решения, или преминаване към биобазирани и рециклирани полимерни алтернативи. Центърът също така подкрепя разработките в хартиените опаковки с висока бариера и нанопокритията, нанесени чрез парно отлагане.

Центърът за ангажиране на клиенти поддържа сесии за сътрудничество и има зона за симулация на търговията на дребно, където привлекателността и използваемостта на опаковката могат да бъдат тествани, както и настройките на кухнята, всекидневната и банята, където потребителите и търговците могат да взаимодействат с опаковката. Лабораторията за създаване на прототипи на място може да създаде различни решения за опаковане, които участниците в теста да опитат.

Лабораторията за електронна търговия тества и сертифицира опаковките съгласно стандартите ISTA 6, за да валидира опаковките за изпращане през Amazon и други дистрибуторски вериги за електронна търговия. Предстоящият тестов център за опаковане и рециклиране ще разполага с малки опаковъчни линии, които имитират собствените опаковъчни линии на марките за вътрешни изпитания на машини, с оборудване за рециклиране, което Amcor заявява, че ще му позволи да оцени опаковките за лесна рециклируемост в реалния свят.

Вашият коментар