Удар за drupa след като двама големи изложители отмениха участието си

юни 5, 2020

Двама големи изложители отмениха плановете си да участват на изложението drupa през следващата година, тъй като производителите преоценяват стратегиите на продажбите, докато светът продължава да се бори с ефектите на пандемията Covid-19.

Xerox и Bobst потвърдиха, че няма да участват във водещото събитие в бранша.

Bobst имаше съществено присъствие в зала 10. Xerox заемаше около една четвърт от пространството в зала 8b, където трябваше да се представи заедно с предишния си партньор Fujifilm.

Съвместното предприятие Fuji-Xerox ще изтече в края на март 2021 г., точно преди новите дати на drupa от 20-30 април.

В изявление Xerox казва: „Изложението Drupa 2020 е отложено поради пандемията Covid-19, като новото събитие е насрочено за следващия април. Имайки предвид продължаващата несигурност относно провеждането на големи събития по време на пандемия и нашия собствен график за представяне на продукти, Xerox реши да не участва на drupa 2021.“

Отделно Bobst обяви, че отменя участието си в повечето търговски изложения, включително drupa, като част от нова стратегия, която също  такаще намали въздействието върху околната среда. Швейцарският производител заяви, че е инвестирал много в своите „Центрове за компетентност“, които ще се развият „до следващото ниво“.

„Започнахме да виртуализираме клиентския опит с демонстрации на живо в мрежата – на цялото оборудване в нашите съществуващи центрове за компетентност, осигуряващо на клиентите изживяване без необходимостта от пътуване. Скоро ще има допълнителна информация за тези нови начини на обвързване “, заяви Bobst.

„Bobst намалява присъствието си на индустриални изложения и по този начин рязко намалява въздействието върху околната среда. В резултат на това решихме да не присъстваме на drupa и други индустриални изложения през 2021 г., като същевременно поддържаме ограничено участие в Азия.“

Bobst заяви, че ще предостави повече информация за своите планове за нови начини за взаимодействие с клиентите „скоро“.

Организаторът на drupe, Месе Дюселдорф, не е направил коментар до този момент.

На последната drupa през 2016 г. имаше 260 165 посетители – 68% от Европа, 19% от Азия и 9% от Америка.

В настоящия списък на изложителите за drupa 2021, първите две големи страни изложителки са Германия с 438 компании и Китай с 348 изложители.

Вашият коментар