Отмиващото се лепило на Henkel получава CHI сертификат за рециклиране на PET

май 13, 2024

Aquence PS 3017 RE е предназначено за етикети с олефиново фолио и осигурява подобрена възможност за рециклиране на PET бутилки.

Германската компания за лепила Henkel получи сертификат от cyclos-HTP Institute (CHI) за своето акрилно лепило на водна основа, чувствително на натиск, Aquence PS 3017 RE, което потвърждава неговата съвместимост с процесите на циклиране на полиетилен терефталат (PET).

Сертификацията признава способността на лепилото да не повлиява отрицателно на рециклирането на прозрачни PET бутилки, когато се използва с етикет от полиолефинов материал.

Проектирано като устойчиво решение за улесняване на рециклирането на PET люспи, Aquence PS 3017 RE е предназначено за отмиващи се етикети от олефиново фолио, използвани за PET бутилки.

Aquence PS 3017 RE предлага енергийно ефективна алтернатива на конвенционалните методи за отстраняване на етикети при висока температура.

Ефективността на отмиване на лепилото гарантира, че етикетите могат да бъдат отстранени ефективно при по-ниски температури, като по този начин се намалява консумацията на енергия по време на процеса на рециклиране.

Адхезивното решение на Henkel е особено ефективно при температура на измиване от 65°C за PE лицева част и може да се похвали с отлично одобрение за контакт с храни и устойчивост на избелване от вода, като запазва прозрачността на етикетите във времето.

Акрилите на водна основа на Henkel за измиващи се етикети са успешно квалифицирани за употреба от марките за потребителски стоки от клиентската база на Henkel.

Вашият коментар