Новата IDERA на Xeikon и Flint Group за дигитален печат за индустрията а вълнообразен картон

юни 22, 2020

Xeikon и Flint group обявиха пускането на IDERA, чисто нова цифрова платформа за преработвателите на опаковки от вълнообразен картон. Един от крайъгълните камъни на тази платформа е еднопасовия пост-печат. Тази печатна машина използва сертифицирани мастила безопасни за храни на водна основа върху покрити и непокрити вълнообразни листове с широчина до 1,6 м x дължина 2,8 м при скорост до 150 линейни м / мин. Тя е идеално решение за пазара за опаковки от велпапе с намаляващи размери на партидите, по-кратко време за доставка и непрекъснато нарастващо търсене на висококачествени опаковки.

IDERA ще осигури по-високо качество от флексо печата и ще даде възможност за отпечатване както на къси, така и на дълги тиражи с всички предимства на цифровото решение за печат при поискване, включително намалено количество отпадъци, заявява Xeikon. С много по-малък и по-екологичен отпечатък, IDERA също има възможност за персонализиране и версии. От месец септември 2020, решението IDERA ще бъде достъпно в Глобалния иновационен център в Лиер, Белгия за оценка и тестване от клиентите.

„Не е тайна, че наблюдаваме бързи промени в поведенческите модели на потребителите, марките и търговците на дребно“, обяснява Себастиен Стабел, мениджър пазарни сегменти. Експоненциалният растеж на електронната търговия и нарастващият натиск върху устойчивостта са основни сили, които стимулират творческите иновации в дигитализацията на опаковките до по-високи нива на производителност. Все по-високите очаквания на потребителите за мигновени, уникални и забавни продукти продължават да поставят летвата по-високо във веригата на доставки за по-кратки срокове и още по-бърза доставка.

Вашият коментар