Компостирането ли е бъдещето на опаковките за снаксове?

януари 7, 2019

Увеличаването на урбанизацията и промяната на начина на живот означават, че все повече и повече храни се консумират в движение, голяма част от тях са опаковани в пластмаси, които обикновено се озовават в депата. В стремежа си да намали пластмасовата лавина, Wallaroo Foods пусна гама от сушени плодови снаксове в опаковки за домашно компостиране.

Единични порции органични плодове (кокосови стърготини, парчета ананас или резени от манго) се опаковат в торбички от хартия / метализиран целулозен ламинат, отпечатани със забавни, с дивашки вид плодове. Хартията от външната страна дава естествен вид и усещане, а бариерната защита се осигурява от метализирания целулозен филм отвътре. Съдържанието на алуминий в ламината е достатъчно ниско, че не влияе на компостирането с повече от няколко дни и опаковката е сертифицирана за домашно компостиране от Vincotte, което означава, че може да се изхвърля в градински или домашен компостер и ще се разгради в рамките на 26 седмици при нормална температура на околната среда.

Отпадъците от пластмасови опаковки се превърнаха в гореща тема през последните 12 месеца, тъй като потребителите са по-наясно с въздействието върху околната среда и малки, етични компании като Wallaroo Foods искат да бъдат забелязани, че правят нещо за намаляване на това натоварване. Проучването на GlobalData показва, че 45% от потребителите в Обединеното кралство ще купуват продукти по-често, ако те са опаковани без никаква пластмаса, а петиция от август 2018 с над 310 000 подписа беше предадена на PepsiCo, призовавайки производителите или да създадат рециклируеми опаковки или да спрат да използват пластмаса в своите опаковки за чипсове.

Марката Walkers на PepsiCo произвежда 11 милиона опаковки чипс на ден в завода си в Лестър във Великобритания и това са страшно много опаковки за депониране. Няма начин хората да спрат да похапват, но вероятно ще започнем да виждаме преминаването към по-устойчиви материали като торбички, като тези на Wallaroo, които могат да се компостират, ако етично осъзнатите потребители продължават да оказват натиск върху собствениците на марки да поемат отговорност за опаковките, които произвеждат.

Вашият коментар