ИНДУСТРИАЛНАТА ВИЗИЯ НА BOBST СТАВА РЕАЛНОСТ, С ФОКУС ВЪРХУ НУЖДИТЕ НА КЛИЕНТА

март 13, 2024

В обратното броене до drupa 2024, водещото световно търговско изложение за печатни технологии, BOBST прави преглед на някои от ключовите теми, които оформят нашата индустрия. Първо, те обмислят собствената си визия за индустрията – и дали ще я видят широко разпространена реалност, докато стигнат до drupa. През 2020 г. BOBST изложиха визията си за индустрията за „оформяне на бъдещето на света на опаковките“, със свързаност, дигитализация, автоматизация и устойчивост като нейни стълбове. Оттогава светът е изправен пред безпрецедентна пандемия, глобални конфликти и изключителен натиск върху индустрията поради различни фактори, включително глобалната икономика, глобалните вериги за доставки и недостиг на ресурси.

Междувременно собствениците на марки и преработвателите са под по-голям натиск от всякога от променящите се пазарни очаквания. Те са изправени пред много предизвикателства, като по-кратко време за пускане на пазара, по-малки размери на партидите и необходимостта от изграждане на последователност между физическите и онлайн продажбите. Това е бързо развиваща се среда, но за BOBST визията остава стабилна и последователна през цялото време. Ако не друго, глобалните събития през последните години затвърдиха подхода, който възприемат. Докато гледат напред към drupa 2024, визията на BOBST продължава да напредва с бързи темпове. И така, докъде са стигнали? И какво означава това за индустрията като цяло?

Свързване на веригата за стойност при опаковките

BOBST постигна напредък през последните години, предлагайки постоянна трансформация за опаковъчната индустрия и за техните продуктови линии и услуги. Досега веригата на стойността при опаковките остава много фрагментирана, което причинява твърде много грешки и твърде много отпадъци в операциите на печатниците и преработвателите. Визията на BOBST подкрепя тази трансформация чрез преместване на индустрията от механичен към дигитален свят и от производствени машини към решения за процеси в целия работен поток. Заедно с клиентите си, BOBST иска да трансформира веригата на стойността при опаковките до свързан преглед от край до край.

В основата на тази трансформация е BOBST Connect, постоянно развиваща се облачно базирана цифрова платформа, която подобрява производителността и производството на опаковки. BOBST Connect обединява данни и дигитални услуги в една напълно свързана платформа, с вградени познания и експертиза на BOBST за машини, което позволява преглед и управление на производствения процес. BOBST Connect непрекъснато се развива, така че да обслужва клиентите както сега, така и в бъдеще.

В същото време BOBST оформя индустрията във всеки сегмент – етикети, гъвкави опаковки, гладък и вълнообразен картон – за да осигури свързани работни потоци от край до край и непрекъснати иновации в една постоянно променяща се среда. BOBST подкрепя устойчиво своите клиенти, за да отговори на настоящите и бъдещите потребителски нужди – и да отговори на предизвикателствата на собствениците на марки, търговците на дребно и електронните търговци в рамките на гъвкав и последователен работен процес.

С поглед към пътя напред

И така, какво можем да очакваме през 2024 г.? Пътуването по пътя, по който върви BOBST, ще продължи да набира скорост. В крайна сметка всички машини и инструментална екипировка ще „разговарят“ помежду си, безпроблемно предавайки данни през облачна платформа, организираща целия производствен процес със системи за контрол на качеството. Вече виждаме това с повишен интерес към използването на данни от PDF до двоен PDF, рецепти за работа, машинно обучение, ИИ и използване на най-добрата информация в целия производствен работен процес, от край до край. Компаниите, които възприемат този подход, в целия работен поток ще взимат по-базирани на факти и навременни решения и по-високата производителност, по-високата ефективност и по-малкото отпадъци ще бъдат реалност.

Междувременно BOBST ще продължи да действа като стратегически партньор за своите клиенти. Ново предложение през 2024 г. е BOBST Application Management, практическа иновативна консултантска услуга, която е предназначена за нуждите на преработвателите и собствениците на марки. Чрез BOBST Application Management клиентите могат да получат насоки относно технологиите, суровините, процесите и бизнес случаите по цялата верига на стойността при опаковките. И така, визията на BOBST вече се превръща в реалност, въпреки всички външни предизвикателства през последните години. До drupa 2024 г. те ще имат още повече доказателства, с които демонстрират нейното въздействие.

Вашият коментар