Защо печатарите и преработвателите са от съществено значение по време на пандемията COVID-19

март 31, 2020

Пандемията на Коронавирус (COVID-19) промени пейзажа на ежедневието за повечето хора по света. От това как работим, до това как децата ни посещават училище – тази пандемия предефинира ежедневието ни.

Пандемията промени също навиците на пазаруване на потребителите. Всички сме виждали безпрецедентните опашки по магазините и празните рафтове. Настъпи промяна в това, какво купуват хората по време на тази здравна криза. Купувачите, които изповядваха по-здравословно хранене, сега гравитират около нормалните хранителни магазини, докато отмине коронавирусната пандемия. Те се зареждат с  дълготрайни стоки – от конервирани меса и супи до инстантни макарони със сирене, докато изпълняват заповедите да останат вкъщи.

Преминаването от пълноценни храни към традиционните пакетирани хранителни стоки може да направи щастливи компаниите за пакетирани храни, които обикновено се борят с изоставащите продажби, тъй като потребителите избират по-свежи алтернативи.

Продажбите на пуканки в САЩ са се увеличили с близо 48% през седмицата, приключила на 14 март, в сравнение с година по-рано, докато продажбите на солети са се повишили с 47%, а продажбите на картофени чипсове – с 30%.

Нарастването на търсенето на тези опаковани продукти породи необходимостта много печатари и преработватели да увеличат производството. Асоциацията за гъвкави опаковки в САЩ моли правителствените служби да признаят производителите на опаковки като „съществени“, за да продължат операциите при поръчки по време на пандемията.

Други артикули с все по-голямо значение през това време, които са обект на индустрията за гъвкави опаковки, включват контейнери за пренасяне на храни, доставка от електронната търговия и стерилни здравни и фармацевтични продукти като аспирин, шампоан, женски хигиенни продукти и дезинфекциращи мокри кърпички.

COVID-19 спомогна за засилване на разбирането колко важна е гъвкавата опаковка. Производителите на гъвкави опаковки и печатарите увеличават производството си, за да бъдат в крак с повишените изисквания и да гарантират, че нуждите от продоволствена и медицинска сигурност са посрещнати, когато страните са изправени пред тази криза.

 

 

Вашият коментар