Екстрапак със Завод №5

май 15, 2024

Екстрапак ООД подготвя стартирането на производствените операции в новия си 5-ти завод в град Павликени. Първоначално заводът ще произвежда картонени кутии, но в бъдеще се предвижда разширяване на неговото производство с опаковки от велпапе. Строителните работи са на финалния етап, остават само довършителните работи и обзавеждането с машини.
Преди две години Екстрапак ООД инвестира във фирма Универсал полиграф ООД от гр. Бяла Черква, която произвежда картонени опаковки от 1994 г. Макар и да бяха взети нови помещения под наем, те не са достатъчни да поберат новите машини. Затова бе решено да се инвестира в нов завод в съседния град Павликени. Той е построен на територията на бивш държавен консервен комбинат. Земята е с площ 50 декара, а първоначалната разгърната застроена площ е над 7500 кв. м. Инвестицията до момента в строителството е над 5 млн. лв.
Предвижда се заводът да започне работа това лято и да осигури работа на над 50 души от околността. Освен кутии за лекарства и хранителни добавки, тук ще се произвеждат и опаковки за доставка на храни, за сладкарски изделия, за подаръци и луксозни стоки, както и опаковки за индустриални продукти. В малко по-напреднала фаза е и пускането на Завод №4 на компанията, който се намира в землището на с. Леденик, общ. В. Търново, и в него върви подготовката за пускане в експлоатация. Освен оборудването, което ще бъде релокирано от досегашните заводи, в новите 4-ти и 5-ти заводи, Екстрапак ще инсталира и ново оборудване за над 5 млн. евро.

Вашият коментар