Годишно връчване на наградите на СПИБ

май 21, 2018

На 17 май, в Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, се състоя връчването на ежегодните награди на Съюза на печатарската индустрия в България (СПИБ) за Печатар и Търговец на годината. Тържеството откри доц. д-р Красимира Александрова, директор на Народната библиотека, която отбеляза, че няма по-подходящо място за провеждане на събитие от този род. На тържеството присъстваха колеги от полиграфическата индустрия, депутати и много гости.

За Печатар на годината беше избран г-н Емил Петков, управител на печатница „Ропринт“. Печатницата има 10 годишна история и е позната в бранша като коректен и надежден партньор, който не прави компромиси с качеството.

За Търговец на годината беше избрана г-жа Лиляна Танчева, управител на фирма „Елидис“. 25 години фирмата се занимава с внос на висококачествени хартии и картони, за да задоволи нуждите и най-взискателните клиенти.

 

 

 

 

 

 

 

По време на събитието, гостите можаха да видят реплика на първата печатна преса на Гутенберг, изработена от Деян Павлов, както и изложба, която ги пренесе във времето, проследявайки историята на печата от древността до наши дни.

Вашият коментар