Всичко е свързано: BOBST представи иновациите си за модерната опаковъчна индустрия

юли 5, 2023

  BOBST обяви най-новите си иновации в печата, преработването, услугите и производителността, за да помогне на преработвателите и собствениците на марки да направят голяма крачка към дигитализацията на веригата за доставка на опаковки.

„Опаковъчната индустрия е в разгара на дигитална революция, която принуждава всяка компания да прави иновации, да предизвиква своя подход, да мисли от край до край дигитално и да използва мрежи и платформи, за да предостави нови бизнес модели за своите клиенти“, каза Жан-Паскал Бобст, главен изпълнителен директор, Bobst Group. „В BOBST нашата визия за индустрията, базирана на четири ключови стълба – свързаност, дигитализация, автоматизация и устойчивост – значително подкрепя тази трансформация. Последните решения, са най-новите в поредица от непрекъснати иновации, за да помогнат на нашите клиенти да процъфтяват в тази нова реалност.“

BOBST има визия, при която веригата за доставки на опаковки става напълно цифрова. В основата на тази визия е BOBST Connect, непрекъснато развиваща се цифрова платформа, базирана на облак, която подобрява производителността на опаковките. BOBST с гордост обяви стартирането на Tool Management, което е нещо ново и уникално за пазара. Решението за управление на инструменти предлага безпрецедентен контрол върху щанци, оборудвани с TooLink, интегриране на производители на инструменти, проследяване на работата на инструмента, обратна връзка, поддръжка и поръчки. С интуитивен интерфейс то предоставя на потребителите множество прозрения, управлявани от данни, за да изведе управлението на инструментите на следващото ниво.

Управлението на рецепти за ACCUCHECK позволява на потребителите дистанционно да подготвят и настройват рецепта за инспекция въз основа на файла с илюстрациите и да запазват рецепти и да извличат параметри по всяко време и навсякъде, предлагайки началото на решението за затворен цикъл. Тази функция вече се използва успешно от клиента на BOBST Prealpi, като им помага да подобрят времето за настройка и контрола на качеството.

BOBST засили потоците си за автоматизация и свързаност, като придоби 70% от капитала на Dücker Robotics, световен лидер в използването на роботи както при товарене, така и при палетизиране в сектора на велпапето, като същевременно предлага възможности в индустрията за гладък картон. Компанията разработва роботизирани системи за най-сложните преработвателни машини.

По-долу са другите новообявени акценти от всеки индустриален сектор:

  • Гъвкави опаковки – VISION K5 HS metallizer, NOVA MW LAMINATOR и VISION CI за хартиени приложения
  • Етикети – Разширено портфолио за щанцоване, надградена серия DIGITAL MASTER, валидиране по Panton и нов BOBST Sphere потребителски интерфейс за флексо и дигитален печат
  • Гладък картон – надграден NOVAFOIL, инструмент Digital Make Ready и нови EXPERTFOLD, VISIONFOLD & NOVAFOLD
  • Вълнообразен картон – EXPERTFLEX и надграден SPEEDPACK

Повече подробности за новообявените продукти и услуги ще можете да прочетете в следващите броеве на списание Опаковки и Печат.

Вашият коментар