O-I пусна на пазара новаторска бутилка за прецизно наливане

септември 12, 2017

O-I, най-големият производител в света на стъклени опаковки, е разработил новаторска бутилка, която позволява по-прецизно наливане на бира. Това е особено важно за премиум продуктите в областта на крафт и гурме бирите.

Необичайната особеност на бутилката е асиметричната форма на гърлото. От едната страна тънкото гърло има диагонална връзка между тялото и отвора на бутилката. В зависимост от въртенето и ъгъла на бутилката, това може да повлияе на начина, по който бирата влиза в чашата.

Няколко марки бира в Южна Америка вече предлагат на своите клиенти по-прецизно наливане и по този начин специален опит при сервирането с тази бутилка. В Европа O-I изследва пазарния потенциал и проучва дали европейските пивовари се интересуват от използването на бутилката MyPour, за да създадат диференциация за собствените си марки.

Пивоварните, които вече използват MyPour, са убедени в добавената стойност. Според тях, новата бутилка е конкурентен диференциатор, защото подчертава продукта в търговията на дребно и подобрява отношенията с клиента.

Вашият коментар