Продажбите на бутилки за вода за многократна употреба се увеличават

февруари 27, 2019

Покупките на бутилки за вода за многократна употреба и чаши за пътуване нарастват, тъй като потребителите се стремят да намалят пластмасовите отпадъци, да спестят пари и да останат хидратирани. Най-голямата полза от това е за Amazon и веригите магазини, тъй като цената и удобството привличат купувачите.

Почти всеки пети потребител е закупил бутилка за многократна употреба през последните 12 месеца, а над една четвърт от тях са на възраст от 16 до 24 години; тази демографска среда е по-изложена и повлияна от онлайн медийните съобщения, свързани с пластмасовите отпадъци. Продажбите на чаши за пътуване са по-малко, като 8,4% от купувачите за закупили една през последните 12 месеца, но потребителите са били водени от същите  екологични причини.

Повече от половината от тези, които са закупили бутилка за многократна употреба, са направили това, за да намалят количеството пластмаса, което използват, а широко гледаните серии на Дейвид Атънбъро “Синя планета”, са оказали голямо влияние върху отношението им към въздействието на материала върху околната среда. Тази причина е последвана от желанието да се спестят пари, като над една трета искат да харчат по-малко за бутилки вода. Потребителите също така искат да увеличат приема си на вода, тъй като кампаниите и здравните експерти продължават да подчертават важността на запазването на хидратацията.

Amazon и магазините са се възползвали най-много от увеличеното търсене, като 14,9% от купувачите на бутилки за вода за многократна употреба, са ги закупили от Amazon, а 13,6% и 8,8% от купувачите са ги купили съответно от Tesco и Asda. 78,8% от тези, които са пазарували в Amazon, са били привлечени от конкурентните цени, докато удобството е било най-големият двигател при веригите магазини, като 67,3% от клиентите на Tesco са избрали търговеца, защото е лесно да се стигне до магазина.

Вашият коментар