В брой 4 ще намерите

В брой 4 / 2019 (юли – август) на списание Опаковки и Печат можете да прочетете:

Въведение в кръговата икономика

Сред различните усилия за придвижване на индустрията към по-голяма устойчивост, приемането на кръговата икономика може да доведе до значително намаляване на производствените отпадъци.

 Нарушаване на навика: производителите на напитки и тяхната пластмасова зависимост

Производителите на напитки са развили пристрастяване към полиетилен терефталата, неразрушима пластмаса, която в момента представлява над 70% от всички опаковки за напитки на пазари като Великобритания, но също така представлява непропорционален дял от твърдите отпадъци, замърсяващи океаните и бреговете по света. GlobalData пита, може ли да се разруши зависимостта?

Изберете подходящия спектрофотометър

Не може да има качествен контрол без извършване на измервания, а необходимият инструмент за такива измервания в полиграфията е спектрофотометърът. На пазара има много модели и производители, от които да избирате, така че в тази статия ще разгледаме характеристиките, които трябва да търсите, когато избирате спектрофотометър, който е най-подходящ за вашите приложения.

Шест тенденции, стимулиращи иновациите на пазара за флексо печат

Флексо печатът отдавна е утвърдил своето място като печатен процес за много пазарни сектори. Въпреки това, световният пазар за печат се променя бързо с нови изисквания на потребителите, търговците на дребно и клиентите, изискващи повече вариации и по-къси тиражи. Предизвикателство за  печатаря е да приложи на практика напредъка във флексоперчатната технология. Тези нови технологии подобряват ефективността и позволяват на доставчиците да посрещнат очакванията в рамките на нестабилен пазар, изправени пред нарастваща конкуренция от дигитален (мастиленоструен и тонерен) печат и намаляващи обеми на много традиционни пазари.

4 тенденции, които показват защо етикетите са пионери в напредъка при опаковките

Пазарът на печат на етикети продължава да расте: световният пазар бе оценен на 36,98 млрд. долара през 2017 г. и се очаква да достигне 45,22 млрд. долара до 2022 г. Това се дължи отчасти на променящата се динамика на пазара и непрекъснато нарастващите изисквания на потребителите на етикети, с нарастващ брой опаковани стоки, драматично намаляване на тиражите и жизнения цикъл на масово произвежданите продукти и значителното увеличаване на нормативното съдържание, което се изисква върху етикетите на продуктите. Но това се дължи и – отчасти поне – на факта, че играчите в индустрията за печат на етикети са склонни да приемат промяната и да въведат нови методи за печат и преработване. Резултатът през последните години е все по-голям брой типове етикети и разнообразие от етикети в индустрията.

Опаковъчни начини за намаляване на разликата между поколенията

Наред с всички иновации при опаковките, отговорът за създаването на стойност може да се крие в съчетанието на креативно мислене и доказани във времето технологии.

До 2025 г. до 97% от световния прираст на населението с 1,5 милиарда жители се очаква да настъпи в развиващите се страни. Там се очаква и най-голям икономически растеж. От друга страна, експертите прогнозират стагнация за развитите икономики. Това предполага, че конкуренцията е на път да стане ожесточена и фокусът ще се измести върху ценностите.

Алтернатива за броя на линиите на растер вала?

Понякога трябва да предефинираме това, което правим. Това важи особено за флексопечата, въпреки че в наши дни индустрията се фокусира върху мастиленоструйния печат. В ранните дни на флексопечата, растерните валове бяха използвани с линии на повърхността (и те все още са такива). За идентифициране на конфигурацията на валовете, терминът “брой линии” се използва с единицата l / cm (линии/сантиметър) или l / inch (линии/инч) и често в допълнение с ъгъла или обема. Малко по-късно бяха въведени растерни валове с квадратен модел (анилокс).

Как да изберем линия за довършителните операции

Има много опции за книговезване – книги, брошури и други маркетингови материали са само някои от тях – но коя е най-добрата за работата? Този материал разглежда възможностите и причините за избор на правилните довършителни устройства за вашия работен процес. (и как цифровите устройства могат да променят правилата).

На повратната точка ли сме?

Ако сте собственик на марка, преработвател или просто част от опаковъчната индустрия, вероятно сте чули шумотевицата около дигиталния печат за вълнообразен картон. Някои твърдят, че сме на повратната точка. Дали е така?

Вижте повече на: http://printmedia.bg/%d0%b0%d0%b1%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82/